Na web stranici mastnak.si koristimo kolačiće prvenstveno kako bi poboljšali djelovanje stranice i pružali vam što ugodnije korisničko iskustvo.
Uz daljnje korištenje prihvaćate korištenje kolačića.

Balkonske ograde P-line ALU-VZ-7

P-line ALU-VZ-7
TIP:
PANELNE OGRADE OD ALUMINIJA
MATERIJAL:
ALUMINIJ

Panelna balkonska ograda predstavlja najnoviji ogradni sustav a izrađena je od aluminija. Osmišljena je kao beskrajna moderna ograda bez vidljivih pregradnih stupova. To je vječna vanjska ograda koja ne zahtijeva održavanje. Kao punilo se koristi panela ploče s uzorkom po želji kupca.

Ograda se sastoji od lima koji se po želji kupca dekorativno perforira. Gore je završena sa rukohvatom izrađenim od najkvalitetnije ALU legure i dodatno zaštićenim bojom metalnog izgleda. Ograda se montira direktno na betonsku ploču.

Nosiva konstrukcija i stupovi izrađeni su od najkvalitetnije aluminijske legure i inovativno su dizajnirani baš za ovaj ogradni sustav. Montažni vijci su izrađeni od nehrđajućeg čelika.

Uzorak u obliku trave tipski je uzorak koji se perforira na lim.

Kada klijent želi vlastiti uzorak, od naše tvrtke dobiva grafički prikaz lima u dwg formatu. Klijent zatim na taj grafički prikaz umeće svoj uzorak i grafički prikaz vraća u istom dwg formatu.

risba - P-line ALU-VZ-7
MONTAŽA

U razvoju Mastnak ogradnog sustava glavni pokretač nam je bio razviti sustav ograde koji sa svojim vrhunskim rješenjima pruža jednostavnu montažu, bez vidljivih vijaka.

Možete birati da li će montaža biti od strane poduzeća Mastnak ili vlastita montaža. U slučaju vlastite montaže, od našeg tehničkog odjela primiti ćete upute za montažu.

BOJE

Aluminij se može bojiti s tekućim bojama ili bojama u prahu. U poduzeću Mastnak ogradni sustavi koristimo boje u prahu, koje nisu štetne za okolinu jer ne sadrže brzo hlapljivih organskih otapala; a kod bojenja ne upotrebljavamo razrjeđivače. Koristimo visokokvalitetne poliesterske boje koje su otporne na UV zrake.

Bojanje se sastoji od dvije faze:

1. faza pripreme površine: Priprema površine, pogotovo aluminija, je najvažnija operacija u postupku zaštite aluminija. U svijetu, kao i kod nas, priprema površine se obavlja s kemijskim procesom. Bezkromatni sloj na aluminiju osigurava odlično prianjanje boje. Postupak pripreme se obavlja s uranjanjem aluminija u devet bazena s odgovarajućim kemijskim tvarima. Nakon kemijske obrade aluminij je spreman za nanošenje boje;

2. nanošenje boje: Nanošenje boje (praha) izvodimo s automatskim odnosno ručnim pištoljima na temelju elektrostatike u posebnoj kabini. Nakon nanošenja boje ogradni elementi putuju u peć gdje se prah polimerizira na temperaturi od 180–200 °C otprilike 10 minuta. Nanošenje boje jednakomjerno je po cijeloj površini a iznosi 60–80 mikrometara.


MASTNAK boje za aluminij

1. Standardne MASTNAK boje (prema RAL skali spektra boja):

1 - RAL 9010 MAT - BIJELA

2 - RAL 6005 MAT - ZELENA

3 - RAL 8017 FINOSTRUKTURNA - SMEĐA 

1 2 3


2. Metalne boje:

4 - MARELICA

5 - KVARC

6 - RAL 80019 FINOSTRUKTURNA - SMEĐA

7 - RAL 9006 FINOSTRUKTURNA -  METALIK

8 - ANTRACIT 

9 - RAL 7016 FINOSTRUKTURNA - ANTRACIT 

10 - PJEŠČANA 

11 - CORTEN SVIJETLI

12 - CORTEN TAMNI

4 5 6 7 8 9 10 11 12

 

3. Druge boje

Po narudžbi bojimo i s drugim bojama prema RAL ton karti.

 

NJEGA PROIZVODA OD PRAŠNO BOJANOG ALUMINIJA I DRVNO-PLASTIČNOG KOMPOZITA

Redovito pranje i čišćenje je od ključne važnosti.
Svaka površina zahtijeva redovito čišćenje, a ne samo dijelove koji su zaštićeni od kiše. Sve površine moraju biti oprane mekanom četkicom i blagim pH neutralnim deterdžentom, nakon čega slijedi ispiranje sa slatkom vodom. Na taj način iz površine se uklone tvari koje smetaju kao što su čestice prljavštine, prašine iz zraka, agresivna sol i vodeni kamenac.

Učestalost pranja ovisi o mjestu instaliranih proizvoda:
- manje opterećeno područje je krajolik na cjelini,
- više opterećeno područje je gradsko područje,
- najopterećenije područje je područje uz more.

Slično kao i kod vašeg automobila redovitim pranjem i čišćenjem održavate lijepi izgled i vrijednost vaših proizvoda.


NAPOMENA: Boje na ekranu mogu se razlikovati od pravih boja.

IME I PREZIME:*
TVRTKA:
E-MAIL:*
TELEFON:*
PORUKA:*
  Zagreb
   
  Slažem se sa općim uvjetima za obradu osobnih podataka
   
  * obavezni podaci za prosljeđivanje odgovora
   
 
Nudimo i izradu 3D vizualizacije (rendera) za ograde u 3D programu za 70,80 EUR (bez PDV).