Na web stranici mastnak.si koristimo kolačiće prvenstveno kako bi poboljšali djelovanje stranice i pružali vam što ugodnije korisničko iskustvo.
Uz daljnje korištenje prihvaćate korištenje kolačića.

Horizontalni aluminijski profili

U grupi ogradnih sustava nalaze se najtraženije horizontalne aluminijske ograde H-line.

Linija H-line rezultat je arhitektonske suradnje te je koncipirana po principu „vidljivo – nevidljivo“. Taj princip znači da ograda zastire pogled u prostor u kojem se boravi (nevidljivo izvana), a s unutarnje strane stvara otvoreni pogled (vidljivo iznutra prema van).

Zbog dobrih svojstava aluminija, njegova se uporaba godišnje povećava za pet posto, što je najviše od svih metala. Mogućnosti ponovne uporabe i recikliranja aluminija odlične su, stoga se može uz relativno male gubitke pretaljivati i ponovno upotrebljavati. To aluminij svrstava među ekološki prihvatljivije legure.

Što aluminiju daje veliku prednost pred drugim materijalima?

  • Niska specifična težina, zbog čega se u transportnoj industriji postižu uštede na gorivu zbog manje mase vozila, plovila, zrakoplova...

  • Otpornost na atmosferske utjecaje (proizvodi od aluminija ne hrđaju, što smanjuje troškove obnove).

  • Izvrsna električna provodljivost (aluminij i njegove legure predstavljaju jedini upotrebljivi materijal za prijenos električne energije visokih napona).

  • Specifična mehanička svojstva omogućavaju relativno dobru sposobnost oblikovanja i preoblikovanja.

  • Besprijekoran materijal sa zdravstvenog stajališta.

  • Mogućnost ponovne uporabe recikliranjem.

  • Dug životni vijek.

Aluminijski profili koje nudimo proizvedeni su postupkom prešanja, vučenja i toplinske obrade. Postupak izrade profila obuhvaća operacije koje omogućuju proizvodnju visokokvalitetnih, toplinski obrađenih proizvoda.

Nudimo horizontalne aluminijske profile koji se ističu tehničkom savršenošću i postizanjem visokih standarda kvalitete. To su:

 

ALU C-PROFIL
 
ALU I-PROFIL
 
ALU P-PROFIL
 
ALU R-PROFIL
 
ALU S-PROFIL 
 
ALU T-PROFIL
 
ALU T2-PROFIL
 
ALU Z-PROFIL