Na web stranici mastnak.si koristimo kolačiće prvenstveno kako bi poboljšali djelovanje stranice i pružali vam što ugodnije korisničko iskustvo.
Uz daljnje korištenje prihvaćate korištenje kolačića.

Sve što trebate znati o sigurnim vratima

U razvoju samonosivih kliznih vrata mi smo pratili zahtjeve europskog standarda EN 13241-1: 2003+A1: 2011 tako da su gornji i donji vodeći profil vrata namjerno dizajnirani kako bi spriječili potencijalne ozljede na rukama.

 

PREDNOSTI – sigurnosne:

SLIKA 1 – Gornji vodeći profil vrata namjerno je dizajniran na način kako bi se izbjegle moguće ozljede na rukama.
SLIKA 2 – Profil za namještanje zupčaste letve pogona vrata namjerno je osmišljen kako bi se izbjegle moguće ozljede.

SLIKA 3 – Donji vodeći profil vrata namjerno je dizajniran na način kako bi se izbjegle moguće ozljede na rukama.
Metalna vrata od aluminija su tri puta lakša od metalnih željeznih vrata, što je posebno važno za ručno otvaranje vrata, a jednako i za električka, jer je motor tri puta manje opterećen.
U slučaju vrata na električki pogon vrata zbog sigurnosti pokreće 24V automatika, koja ima kao dopunu mogućnost instaliranja baterije u slučaju nestanka struje.
PREDNOSTI – tehničke:

SLIKA 4 – Donji vodeći profil visine 12 cm i vodeći kotači promjera 8 cm dizajnirani su kako bi omogućali međusobni kontakt duž cijele dužine vrata i time mirno kotrljanje po cijelom putu otvaranja i zatvaranja.

 

SLIKA 5 – Gornji vodeći profil širine 5 cm i oležajni vodeći kotači promjera 4 cm dizajnirani su kako bi omogućali međusobni kontakt duž cijele dužine vrata i time mirno kotrljanje po cijelom putu otvaranja i zatvaranja vrata.
Omjer visine donjeg vodećeg profila 12 cm, donjih vodećih kotača 8 cm i težina vrata omogućuju nam minimalno opterećenje vrata, a time dugotrajnost vrata i niske troškove održavanja.

 

SLIKA 6 – Prikaz kotrljanja kliznih vrata

 

Čak i u razvoju krilnih vrata mi smo proizlazili iz zahtjeva istog europskog standarda pa stoga kvaka na vratima ima adekvatno odmicanje prema graničniku vrata (važi za vrata linije V-line) kako bi spriječili potencijalne ozljede na rukama.