Na web stranici mastnak.si koristimo kolačiće prvenstveno kako bi poboljšali djelovanje stranice i pružali vam što ugodnije korisničko iskustvo.
Uz daljnje korištenje prihvaćate korištenje kolačića.

Znak CE za sigurna vrata

Tvrtka Mastnak OGRAJNI SISTEMI (OGRADNI SUSTAVI) prva je tvrtka među slovenskim proizvođačima dvorišnih vrata koja je u skladu s Direktivom o građevnim proizvodima EU ishodila europsko tehničko odobrenje koje je osnova za označavanje dvorišnih vrata znakom CE

Potvrda o sukladnosti (znak CE) jamči vam da su ispunjeni svi bitni zahtjevi za sigurnost, zdravlje i zaštitu okoliša koje određuje europska regulativa.
Znak CE znači dozvolu za proizvodnju i prodaju proizvoda na tržištu u cjelokupnoj EU.

 


U razvoju samonosivih kliznih vrata pratili smo zahtjeve evropskog standarda EN 13241-1: 2003+A1: 2011, broj izvještaja o ispitivanju ZAG/P 0608/11-630-1, SIQ/T 212-0181/10.  

PREDNOSTI – sigurnosne:

SLIKA 1 – Gornji vodeći profil vrata namjerno je dizajniran na način kako bi se izbjegle moguće ozljede na rukama.SLIKA 2 – Profil za namještanje zupčaste letve pogona vrata namjerno je osmišljen kako bi se izbjegle moguće ozljede.

SLIKA 3 – Donji vodeći profil vrata namjerno je dizajniran na način kako bi se izbjegle moguće ozljede na rukama.
Metalna vrata od aluminija su tri puta lakša od metalnih željeznih vrata, što je posebno važno za ručno otvaranje vrata, a jednako i za električka, jer je motor tri puta manje opterećen.
U slučaju vrata na električki pogon vrata zbog sigurnosti pokreće 24V automatika, koja ima kao dopunu mogućnost instaliranja baterije u slučaju nestanka struje.PREDNOSTI – tehničke:

SLIKA 4 – Donji vodeći profil visine 12 cm i vodeći kotači promjera 8 cm dizajnirani su kako bi omogućali međusobni kontakt duž cijele dužine vrata i time mirno kotrljanje po cijelom putu otvaranja i zatvaranja.

SLIKA 5 – Gornji vodeći profil širine 5 cm i oležajni vodeći kotači promjera 4 cm dizajnirani su kako bi omogućali međusobni kontakt duž cijele dužine vrata i time mirno kotrljanje po cijelom putu otvaranja i zatvaranja vrata.
Omjer visine donjeg vodećeg profila 12 cm, donjih vodećih kotača 8 cm i težina vrata omogućuju nam minimalno opterećenje vrata, a time dugotrajnost vrata i niske troškove održavanja.

SLIKA 6 – Prikaz kotrljanja kliznih vrataU razvoju krilnih vrata pratili smo zahtjeve europskog standarda EN 13241-1: 2003+A1: 2011, broj izvještaja o ispitivanju ZAG/P 0608/11-630-2, SIQ/T 212-0182/10.  

PREDNOSTI – sigurnosne:

SLIKA 7 – odmicanje kvake do graničnika vrata (vrijedi za vrata linije V-line); BRAVA je u potpunosti izrađena od nehrđajućih materijalaSLIKA 8 – kvaka (vrijedi za vrata linije H-line i P-line); BRAVA je u potpunosti izrađena od nehrđajućih materijalaPREDNOSTI – tehničke:

SLIKA 9 – 3D PANT. (podesiv gore-dolje, napred-nazad, lijevo-desno)

 

SLIKA 10 – NASLON SA ELEKTRIČKIM GRANIČNIKOM KRATKI (u potpunosti izrađen od nehrđajućih materijala)SLIKA 11 – NASLON SA MEHANIČKIM GRANIČNIKOM KRATKI (u potpunosti izrađen od nehrđajućih materijala)SLIKA 12 – PODNI GRANIČNIK ZA AUTOMATSKA VRATA (u potpunosti izrađen od nehrđajućih materijala)SLIKA 13 – PODNI GRANIČNIK ZA MEHANIČKA VRATA (u potpunosti izrađen od nehrđajućih materijala)

 


OSTALI UVJETI - VRATA
Investitor provodi građevinske i električko instalacijske radove prema nacrtu proizvođača vrata u skladu s EN-13241-1+A1:2011.