Na web stranici mastnak.si koristimo kolačiće prvenstveno kako bi poboljšali djelovanje stranice i pružali vam što ugodnije korisničko iskustvo.
Uz daljnje korištenje prihvaćate korištenje kolačića.

Garancija i servis

Projekt postavljanja ogradnih elemenata je proces kojeg pratimo tijekom njegovog cijelog vijeka trajanja.

Sa opskrbom, redovitim održavanjem i uslugama možete stoga značajno produžiti vijek trajanja elemenata.

 

GARANCIJA

 • 15 godina na postojanost boje aluminijskih profila za vrata i ograde (da se boja ne ljušti),

 • trajna garancija protiv korozije aluminijskih profila,

 • 5 godina na postojanost boje drveno-plastičnog kompozita; trajno ne trune, ne puca i također se ne ljušti. Letve od drveno-plastičnog kompozita u prvih nekoliko mjeseca za nijansu promjene boju: bijele letve koje su na početku krem boje - osvijetle u potpuno bijele letve; letve tamno smeđe boje - čak i potamne; letve koje su na početku maslinasto sive boje - promjene se u sivu ariš boju.

 • 1 godinu na montažu i skrivene greške ili nedostatke,

 • za klizna, dvokrilna ili jednokrilna vrata: na mehaničke dijelove vrata (osim za dijelove koji se brže istroše) 3 godine; na dijelove koji se brže istroše, 1 godinu; na elektromehanički pogon i njegove sklopove 1 ili 3 godine (uvjet – periodični pregled proveden nakon isteka prvih šest mjeseci nakon montaže); potrošni materijal (žarulja, baterijski ulošci, osigurači…) 0 godina,

 • na servis i rezervne dijelove 6 mjeseci.

Garanciju na upotrebljivost proizvoda proizvođač pruža samo u slučaju kada su isti proizvodi ugrađeni i održavanu u skladu s tehničkim uputama koje propiše proizvođač.
Garancija vrijedi sa originalnim računom! 

 

JAMSTVO

 • 10 godina na nesmetan rad motora s digitalnim inverterom u našim pogonima.

 

SERVIS

Radi osiguranja bolje kvalitete molimo da reklamacije i upite u vezi sa servisom pošaljete na e-adresu: servis@mastnak.si.

Najkasnije u roku osam dana nazvat ćemo vas da nam detaljno opišete grešku, odnosno da se dogovorimo za pregled proizvoda. 

Greške na proizvodima u garantnom roku otklonit ćemo u ukupnom roku 45 dana od primitka vašeg zahtjeva za otklanjanje greške. To je rok koji je određen Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot), a mi ćemo se potruditi da grešku otklonimo što prije.

Cjenik usluga u slučaju otklanjanja greške izvan garantnog roka:

 • posjet u primjeru kvara: 38,20 € bez PDV-a,

 • sat servisa: 38,20  € bez PDV-a – početni sat zaračunava se cijeli, a zatim slijede intervali od 30 minuta,

 • servisni prijevoz,

 • vrijeme potrošeno na putu po satu: 19,10 € bez PDV-a,

 • utrošen potrošni materijal – cijena navedena u ponudi (kada je riječ o poznatoj greški) ili cijena dogovorena prilikom servisa (po utvrđenoj greški),

 • utrošeni rezervni dijelovi – cijena navedena u ponudi (kada je riječ o poznatoj greški) ili cijena dogovorena prilikom servisa (po utvrđenoj greški).

Na obavljenu uslugu, ugrađene rezervne dijelove i potrošni materijal obračunava se 25% PDV-a.

 

PRVI PERIODIČNI PREGLED

U elektromehanički pogon i njegove sastavne dijelove može intervenirati samo ovlašteni stručnjak poduzeća Mastnak ograjni sistemi d. o. o.

Nakon prve montaže i isteka 6 mjeseci preporučuje se prvi periodični pregled pogonskog sklopa vrata na električni pogon. Ako se taj pregled obavi, kupac dobiva garanciju od 24 mjeseca. U protivnom kupcu pripada garancija od 12 mjeseci na elektromehanički pogon i njegove sklopove (daljinski upravljač, fotoćelije...).

Prvi periodični pregled uključuje sljedeće:
- provjerite čistoću i rad
- u slučaju nečistoće, vlage, insekata i sl. isključite pogon iz električne mreže
- ponovno provedite postupak provjere
- ako na matičnoj ploči s prekidačima primijetite tragove oksidacije, po potrebi je zamijenite
- provjerite učinkoviti kapacitet napajanja 

Cjenik usluga:
- preventivni radovi održavanja na dvorišnim vratima na automatski pogon: 30 € bez PDV-a,
- utrošeni potrošni materijal nije obuhvaćen cijenom,
- servisni prijevoz,
-vrijeme provedeno u putu.

 

INTERVENCIJA

Nudimo vam intervencijski servis vrata u slučaju njihovog kvara. Možete birati između tri opcije rješavanja:

 1. Neposredno intervencijsko rješavanje od 8. do 18. sati iznosi 80 EUR + 40 EUR (po radnom satu) + servisni prevoz (udaljenost u km u oba smijera x 0,53 € bez PDV-a) + vrijeme provedeno u putu po satu (19,10 € bez PDV-a).

 2. Neposredno intervencijsko rješavanje od 18. do 22. sati ili od 5. i 8. sati iznosi 100 EUR + 60 EUR  (po radnom satu) + servisni prevoz (udaljenost u km u oba smijera x 0,53 € bez PDV-a) + vrijeme provedeno u putu po satu (19,10 € bez PDV-a).

 3. Intervencijo rješavanje u roku od 48 sati od 8. i 18. sati iznosi 40 EUR + 40 EUR 

   (po radnom satu) + servisni prevoz (udaljenost u km u oba smijera x 0,53 € bez PDV-a) + vrijeme provedeno u putu po satu (19,10 € bez PDV-a).

 

REDOVITO GODIŠNJE OZDRŽAVANJE VRATA

Nudimo vam mogućnost potpisivanja ugovora za redovito godišnje održavanje vrata. Naši tehničari će 1x godišnje obaviti servis na vratima, što uključuje provjeru čistoće vodila, trošenja kotača, tečajeva, kontrolu daljinskih upravljača, fotoćelija, nosača, motora + 1x besplatna intervencija u roku od 48 sati. Ponuda iznosi 0,5 EUR na dan.